ukenru
v-uryadi-poobitsyali-plan-schodo-privatizatsiyi-derzhpidpriyemstv-do-kintsya-roku

В уряді пообіцяли план щодо приватизації держпідприємств до кінця року

 • 10049 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України визначиться з планом щодо приватизації державних підприємств до кінця поточного року. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"До кінця року ми плануємо визначитися для того, щоб показати суспільству, який у нас план. Зараз триває оновлення Фонду державного майна", - зазначив Гончарук.

За його словами, з тисяч підприємств у власності держави є значна частина, зокрема, спиртзаводи або бази відпочинку, які є "кормушками" для чиновників і мають бути приватизовані якнайшвидше, щоб перейти в розряд ефективних і прибуткових.

Водночас, ще близько десятка великих держпідприємств – на кшталт "Укрпошти" – виконують ще й соціальну функцію, тому приватизовані бути не можуть. Прем'єр висловив думку, що їх слід вивести на іноземні майданчики для залучення системних інвесторів, які отримають 20-30% цих підприємств.

При цьому, він додав, що низка (до ста) великих компаній, які не є стратегічними, – зокрема, окремі банки, від продажу яких держава нічого не втратить – мають готуватися до приватизації за спеціальною процедурою. Так, Фонд держмайна обере радника для якнайвигіднішого продажу.

Раніше УНН повідомляв, що в уряді затвердили етапи підготовки та проведення приватизації перших 800 державних підприємств.

Українські Національні Новини

Економіка