ukenru
v-uryadi-nazvali-variant-virishennya-situatsiyi-z-opalennyam-u-trokh-problemnikh-mistakh

В уряді назвали варіант вирішення ситуації з опаленням у проблемних містах

 • 8989 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Проблема теплопостачання у Смілі, Коцюбинському й Шепетівці може вирішуватись через перевибори місцевої влади, які має призначити Верховна Рада. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко журналістам після селекторної наради, передає кореспондент УНН.

"Місцеві депутати не можуть знайти спільну мову з місцевим головою, селищним головою, це абсолютно не припустимо. Це питання буде вирішуватися вже у Верховній Раді – про проведення перевиборів у цих містах. Третій рік поспіль робити заручниками своїх громадян, які платять податки, і на рахунках місцевих бюджетів ці кошти лежать без руху на банківських депозитах – це неприпустимо", - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, проблема з підготовкою до опалювального сезону у цих містах полягає саме у нездатності місцевої влади вирішувати організаційні питання. Голови ОДА тримають питання підключення до тепла під контролем, оскільки отримали додаткові повноваження під час реформи місцевого самоврядування.

"Якщо не буде вчасно подача опалення, я наголосив на тому, щоб, в першу чергу, голови обласних адміністрацій звернулися до прокуратури для того, щоб з'ясовувати, чому саме не надається якісна послуга", - додав Зубко.

Нагадаємо, з 2015 року Сміла, Коцюбинське, Шепетівка гірше за всі інші міста ведуть підготовку до опалювального сезону. На початку поточного року через борги Смілу було відключено від опалення.

Українські Національні Новини

Політика