ukenru
v-uryadi-chekayut-polsku-delegatsiyu-na-peregovori-pro-istorichnu-pamyat

В уряді чекають польську делегацію на переговори про історичну пам'ять

 • 8019 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Для завершення переговорного процесу з питань історичної пам’яті і виходу на конкретні рішення до Києва запросили польську делегацію з віце-прем’єр-міністром Пьотром Глінським і керівником польського Інституту національної пам’яті Ярославом Шареком. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає УНН з посиланням на його прес-службу.

"Ми запросили польську делегацію, віце-прем’єра пана Глінського і керівника польського Інституту національної пам’яті, у Київ, щоб завершити переговорний процес і вийти на конкретні рішення. Ми усіляко демонструємо свої конструктивні наміри вирішити ці питання", - наголосив Розенко.

Водночас він зауважив, що сторони повинні здійснити певні кроки, щоб уникнути в майбутньому виникнення перепон у переговорному процесі.

"Ми повинні зробити певні спільні заходи, щоб уникнути в майбутньому руйнування українських пам’ятників на території Польщі і польських пам’ятників на території України. Наш головний меседж польським колегам був у тому, щоб у разі руйнування, всі українські пам’ятники на території Польщі відновлювалися", - сказав віце-прем’єр.

Нагадаємо, Розенко заявив, що українська сторона голова до продовження діалогу з Польщею після рішення про "антибандерівський" закон.

Про запрошення до України голови ІНП Польщі Розенко заявляв ще у серпні 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика