ukenru
v-upts-mp-zayavili-scho-ne-pochuli-slova-pro-avtokefaliyu-iz-konstantinopolya

В УПЦ МП заявили, що не почули слова про автокефалію із Константинополя

 • 5450 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. За час дискусій про автокефалію Православної церкви в Україні не було чути жодного слова з боку Константинополя на цю тему. Про це в інтерв’ю ВВС Україна заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря), передає УНН

Коментуючи те, що причетні до переговорів люди відзначають, що діалог з Константинополем про створення помісної церкви має дві складові: звернення церковної і світської влади, Климент відзначив, що "це створені окремими політиками міфологеми".

"За час дискусій про цю тему не почули жодного слова з вуст Константинопольського патріарха ані про українську автокефалію, ані про визнання розкольників, ані про те, що він може надати Томос (документ про визнання автокефалії - ред.). А наші політики найвищого рівня виступають у ролі прес-служби Константинопольського патріарха, хоча сама патріархія нічого не сказала", - заявив архієпископ.

Нагадаємо, Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко підтримали звернення щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві України.

Українські Національні Новини

Політика