v-upts-mp-kazhut-sud-vidkriv-provadzhennya-u-spravi-schodo-kiyevo-pecherskoyi-lavri

В УПЦ МП кажуть, суд відкрив провадження у справі щодо Києво-Печерської Лаври

 • 310438 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Господарський суд міста Києва 29 березня відкрив провадження по справі за позовом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Чоловічий монастир) УПЦ (МП) до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" щодо одностороннього розірвання договору, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП), пише УНН.

Деталі

Як повідомив адвокат обителі протоієрей Микита Чекман, у позові вказана "необхідність заборони заповіднику "Києво-Печерська лавра" на час суду вчиняти будь-які дії, спрямовані на перешкоджання релігійній громаді". Зазначається, що суд також "задовольнив клопотання" монастиря про витребування "доказів", які він намагався отримати у Кабінеті міністрів, Міністерстві культури та інформаційної політики, Державній аудиторській службі.

Зокрема, йдеться про те, що УПЦ (МП) зверталося із запитами щодо результатів діяльності міжвідомчої робочої групи, яка встановила порушення монастирем умов договору.

"Повідомляємо Вам, що підготовче засідання по справі призначено на 26.04.23 о 11:00 год у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 17", - повідомив адвокат.

Нагадаємо

У МКІП 10 березня заявили, що "УПЦ (МП) зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня". Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ (МП) в Лаврі.

У відповідь Свято-Успенська Києво-Печерська лавра/Чоловічий монастир УПЦ (МП) подав 23 березня позов до суду через розрив договору щодо Києво-Печерської лаври.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісію Мінкульту не пустили до Лаври - ЗМІ

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни посеред ночі вдарили по Донеччині ракетами

     • 329626 переглядiв

    Комісію Мінкульту не пустили до Лаври - ЗМІ

     • 351702 переглядiв