v-ukrzaliznytsi-pidtverdyly-smert-pasazhyrky-v-poizdi-zaporizhzhia-uzhhorod

В “Укрзалізниці” підтвердили смерть пасажирки в поїзді Запоріжжя - Ужгород

 • 10499 переглядiв

У поїзді Запоріжжя-Ужгород померла жінка через сильну спеку у вагоні без кондиціонера. Укрзалізниця закликає пасажирів враховувати відсутність кондиціонерів у половині вагонів при плануванні поїздок у спеку.

Інформацію про смерть жінки в нічному експресі "Запоріжжя-Ужгород" від спеки підтвердили в "Укрзалізниці". В "УЗ" заявили, що вона їхала у вагоні, у якому не було кондиціонера. Про це розповів керівник пасажирського спрямування Укрзалізниці Олександр Перцовський в ефірі Сніданок з 1+1, передає УНН.

На питання ведучого, чи підтверджується інформація про те, що в поїзді Запоріжжя - Ужгород померла жінка, Перцовський відповів: "Підтверджується. Це поїзд Запоріжжя-Ужгород".

Він додав, що особливо в літній період, на жаль, трапляються такі природні смерті.

"Вони не стають такою сухою статистикою. Кожний випадок дуже ретельно розбирається. По цьому випадку ми дивимося, чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно викликали медиків", - додав Перцовський.

Також, за його словами, жінка їхала у вагоні, який "продавався, як без кондиціювання".

"Звертаюся до всіх пасажирів: температурні рекорди побиті всі, в нас половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі, тому враховуйте це перед плануванням. Якщо є проблеми зі здоров'ям, маленькі діти, і ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку - це не варіант, то перенесіть поїздку на кілька днів", - додав Перцовський.

Він порадив у разі виникнення проблем із самопочуттям звертатися до провідників, які можуть надати допомогу чи пересадити у вагон з кондиціонером, якщо там будуть вільні місця.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що у нічному експресі Запоріжжя-Ужгород 16 липня померла жінка через сильну спеку у вагоні. Температура у деяких вагонах перевищувала 30°C, кондиціонер не працював, а вентиляція була неефективною.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Meta не випускатиме у ЄС свою мультимодальну модель ШІ

     • 10736 переглядiв