ukenru
v-ukrnafti-skhvalili-prodazh-naftogazu-4-mlrd-kub-m-gazu

В "Укрнафті" схвалили продаж "Нафтогазу" 4 млрд куб. м газу

 • 10556 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Акціонери ПАТ "Укрнафта" сьогодні на позачергових загальних зборах схвалили укладення контрактів щодо продажу "Укрнафтою" 4,062 млрд куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України". Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

"Акціонери надали згоду на укладення контрактів щодо продажу "Укрнафтою" 4,062 млрд куб. м природного газу "Нафтогазу". Відповідність умов цих договорів звичайним ринковим умовам підтверджена незалежним експертом – ТОВ КПМГ-Україна", - вказали у компанії.

Угодами передбачено, що "Нафтогаз" придбає 2,062 млрд куб. м газу, що, як зазначається, "відповідає обсягу газу, який надійшов від "Укрнафти" до ГТС в попередні періоди, а також 2 млрд куб. м газу майбутнього видобутку".

Своєю чергою, "Укрнафта" має спрямувати отримані гроші "виключно на погашення податкового боргу, а також інших податкових зобов’язань, які виникнуть в процесі виконання угод".

"Це рішення спрямоване на погашення податкового боргу "Укрнафти", що відкриє шлях до збільшення інвестицій, модернізації виробничих активів та сталого зростання обсягів видобутку вуглеводнів", - додали у НАК.

Нагадаємо, 28 березня акціонери "Укрнафти" вирішили достроково припинити повноваження чинного голови правління Марка Роллінса 30 квітня 2019 року. З 1 травня тимчасово виконуватиме його обов’язки заступник голови правління Олег Гез.

Українські Національні Новини

Економіка