ukenru
v-ukrayinu-ydut-travnevi-grozi

В Україну йдуть травневі грози

 • 14357 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. З завтрашнього дня в Україні почнеться сезон дощів, відомий як травневі грози. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Укргідромецентру.

Завтра, 6 травня, у центральній Україні, а саме Житомирській, Київській, Чернігівський, Сумській, Полтавській, Черкаській, Вінницькій, Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях очікуються грози.

Найпрохолодніше буде у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях: 21-23 градуси тепла.

Найтепліше буде у Миколаївській області до +30.

7 квітня грози очікуються у Вінницькій, Черкаській, Сумській, Полтавській та Чернігівській областях. Дощі пройдуть у Криму, Запорізькій, Кіровоградській, Херсонській, Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Донецькій та Харківській областях.

Температура від 21 до 27 градусів тепла.

8 квітня грози та дощі пройдуть у всіх областях крім Черкаської. Стовпчик термометра коливатиметься від 20 до 25 градусів тепла.

9 травня дощі та грози оминуть Черкаську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську та Івано-Франківську області. Температура від від 20 до 25 градусів тепла.

Як повідомляв УНН, влітку температура повітря очікується на кілька градусів вище за норму.

У червні температура буде вищою за норму на 1-1,5 градуси на всій території України. У липні — аналогічна ситуація. На Закарпатті температура буде вища приблизно на 2 градуси. У серпні — аналогічна ситуація по всій території.

Українські Національні Новини

Суспільство