ukenru
v-ukrayinskomu-parlamenti-deputativ-populistiv-ne-menshe-80-nebozhenko

В українському парламенті депутатів-популістів не менше 80% - Небоженко

 • 8553 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. В Україні популізм широко поширений, тому що за невиконання своїх обіцянок ні політики, ні чиновники не несуть жодної відповідальності. Про це в коментарі УНН заявив політолог Віктор Небоженко.

Крім того, за його словами, у наших людей дуже довго була відсутня "політична пам'ять".

"У нас в ВР 80% популістів. В Україні популізм набув широкого поширення, тому що наша влада принципово відокремлена від відповідальності. Людина, що обіймає високу посаду, має право з трибуни або з екранів телевізійного шоу робити будь-які обіцянки, знаючи, що вона не понесе відповідальності за їх невиконання. Крім того, українці ніколи не мали такої важливої ознаки політичної культури, як політична пам'ять. Українці завжди були безпам'ятними. По-справжньому у наших людей з'явилася пам'ять тільки з 2014 року, коли почалася війна і почали гинути люди. Після цього українці стали злопам'ятними", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалку назвали головним популістом фінансового комітету

Небоженко додав, що до 2014 року українці спокійно терпіли будь-якого демагога. Однак тепер все трохи змінилося.

"Тепер же, коли політики, як і раніше, займаються демагогією - українці починають недовірливо до них ставитися. Тому, з одного боку, популізм дуже розвинений в Україні, а з іншого - зараз політики-популісти вже не будуть користуватися повагою", - спрогнозував експерт.

Нагадаємо, як писав УНН, на думку політолога Миколи Давидюка, сприятливі умови для популістів створює саме українське населення, яке часто вірить "в легкі рецепти вирішення складних проблем".

Також нагадаємо, за даними порталу "Слово і діло", яке аналізує виконання політиками своїх публічних обіцянок, нардеп від "Радикальної партії" Сергій Рибалка є "найкращим популістом" банківського комітету, до якого він входить.

Крім того, законопроекти саме цього радикального політика експерти дуже часто називають, власне, лобістськими і популістськими.

Так, саме таку "оцінку" отримали законопроекти Рибалки про криптовалюту, про ломбарди, про права банків, про кредитні спілки тощо.

Українські Національні Новини

Політика