ukenru
v-ukrayinskiy-interpol-ne-nadkhodila-informatsiya-pro-vidmovu-v-mizhnarodnomu-rozshuku-o-onischenka

В український Інтерпол не надходила інформація про відмову в міжнародному розшуку О.Онищенка

 • 9737 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. В українське бюро Інтерполу не надходила інформація про відмову в міжнародному розшуку нардепа Олександра Онищенка. Про це УНН повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Жодної інформації про прийняття такого рішення комісією з контролю за файлами Інтерполу у справі Олександра Онищенка до нас офіційно не надходило. Можливо вже прийнято якесь рішення, проте офіційними каналами до нас поки нічого не надходило", – сказав він.

Раніше керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя повідомив, що наразі справа нардепа перебуває на розгляді Комісії з контролю за файлами Інтерполу. Цей незалежний орган створений для розгляду скарг захисту і фігурантів справ про міжнародний розшук. Ця Комісія вивчає питання про відповідність або невідповідність процесу оголошення в міжнародний розшук правилам та статуту організації. Основними його критеріями є положення ст.2 і ст. 3, які передбачають нейтральний статус організації і забороняють їй втруячатися у справи політичного, військового, реасового або релігійного положення. Рішення про блокування розшуку Комісія приймає тільки у випадку невідповідності цим критеріям.

Як повідомляв УНН, російські ЗМІ повідомили про те, що, за словами адвоката нардепа, Інтерпол відмовився оголосити у розшук О,Онищенка.

Українські Національні Новини

Політика