ukenru
v-ukrayini-zhiteliv-naymenshe-vdovolnyaye-ekonomichne-stanovische-ta-bezpeka-opituvannya

В Україні жителів найменше вдовольняє економічне становище та безпека - опитування

 • 9788 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. В Україні жителів найменше вдовольняє економічне становище та рівень безпеки. Такі результати оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), який провів власне всеукраїнське опитування громадської думки, передає УНН.

Відповідно до даних дослідження, найбільшою мірою опитані не задоволені рівнем добробуту та питаннями безпеки, впевненості в майбутньому.

Зокрема, рівнем своєї матеріальної забезпеченості задоволені 22%, не задоволені – 57% (середня оцінка задоволеності за шкалою від 1 "цілком не задовольняє" до 5 – "цілком задовольняє", середнє 2,4). Мірою упевненості у завтрашньому дні задоволені 14%, не задоволені – 62% (середнє 2,1). Забезпеченням безпеки України задоволені 11%, не задоволені – 64% (середнє 2,0). Економічним становищем в Україні задоволені 5%, не задоволені – 83% (середнє 1,6).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житловими умовами в Україні не задоволені 23% жителів

Крім того, за даними КМІС, меншою мірою жителів України задовольняє стан навколишнього середовища та можливості самореалізації. За даними опитування, станом природного середовища у їхній місцевості задоволені 42%, не задоволені – 36% (середнє 3,1). Можливостями реалізувати свої здібності задоволені 32%, стільки ж (31%) – не задоволені (середнє 3,0).

Довідка: з 26 травня по 7 червня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2021 респондента, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні 10% жителів не задоволені інтимним життям

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Українські Національні Новини

Суспільство