ukenru
v-ukrayini-zatrimali-aktivista-tak-zvanoyi-krimskoyi-vesni

В Україні затримали активіста так званої "кримської весни"

 • 17928 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Контррозвідка Служби безпеки України викрила активіста так званої "кримської весни", який сприяв окупації АР Крим російськими агресорами. Чоловіку повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це інформує пресслужба СБУ, передає УНН.

Цитата:

"Контррозвідники СБУ викрили активіста так званої "кримської весни", який сприяв окупації АР Крим російськими агресорами. Слідчі органів безпеки повідомили чоловіку про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Деталі

Так, СБУ встановила особу мешканця тимчасово анексованого Криму під час в’їзду на материкову частину України.
За даними спецслужби, навесні 2014 року чоловік "ініціативно вступив до громадської організації "Автоканал Севастополя", у якій сприяв РФ анексії території півострова".

Також у складі так званої кримської "Самооборони" зловмисник здійснював спостереження на виборчих дільницях під час незаконних виборів фейкового "парламенту Республіки Крим" та підбурював місцевих жителів до участі у незаконному голосуванні, повідомили в СБУ.

Служба також інформує, що має докази, що підозрюваний був нагороджений російською окупаційною адміністрацією медаллю "В ознаменование 5 годовщины начала русской весны 23.02.2014-23.02.2019".

"Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначили в пресслужбі.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, тиждень тому контррозвідка СБУ на Одещині затримала командира розвідувально-диверсійної групи терористів “ЛНР”, який підозрюється у тому, що, зокрема, у 2014 році брав участь у захопленні управління СБУ в Луганській області.

Довідково

Протягом 2020 року контррозвідка Служби безпеки України припинила діяльність 4 агентурних мереж та затримала 11 агентів російських спецслужб, трьох з яких — під час спроби вчинення диверсій і терактів на об’єктах критичної інфраструктури.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП