ukenru
v-ukrayini-zaareshtuvali-mayzhe-2-500-t-zaliznoyi-rudi-rosiyskogo-virobnitstva

В Україні заарештували майже 2 500 т залізної руди російського виробництва

 • 618219 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Суд арештував майже 2 500 т залізної руди російського виробництва. Про це повідомляє ОГП, передає УНН.

Цитата

«За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури виявлено та арештовано майже 2 500 т залізної руди, що належать російській групі компаній АО «Холдинговая компания «Акционерное общество «Металлоинвест»», - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, суб’єкти господарської діяльності держави-агресора ввезли на митну територію України залізну руду та планували переправити морським транспортом до третіх країн з метою подальшої її реалізації.

«Однак, реалізувати товар не вдалося, приховану сировину правоохоронці виявили на території однієї із залізничних станцій Одеської залізниці та вилучили в ході обшуків. Орієнтовна вартість вилученої руди складає близько 40 млн грн», - зазначається в повідомленні.

В ОГП зазначають, що наразі вирішується питання про передачу майна в АРМА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України (ч. 2 ст. 110-2 КК України).

Доповнення

Арештовано 170 вагонів російських і білоруських міндобрив вартістю майже 100 млн грн у порту Миколаєва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП