ukenru
v-ukrayini-za-tizhden-na-blizko-20-zrosla-kilkist-khakerskikh-atak

В Україні за тиждень на близько 20% зросла кількість хакерських атак

 • 16758 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. В Україні у період з 3 по 9 лютого на 19% зросла кількість хакерських атак. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Цитата:

"Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 53 766 різних видів атак, що на 19 % більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість - це мережеві атаки прикладного рівня (98%). Також зафіксовано і заблоковано 2 DDoS-атаки", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Деталі

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 3 860 199 підозрілих подій, що на 22% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб отримання прав адміністратора (24%), спроб викрадення інформації (21%), мережевого сканування (20%) спроб отримання прав користувача (18%) та підозрілого виконувального коду (10%).

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 4 800 кіберінцидентів, що на 23% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (64%) та фішингу (35%).

Доповнення

Протягом січня 2021 року в Україні вже зафіксовано майже 14 мільйонів інцидентів у сфері кібербезпеки.

Українські Національні Новини

Політика