ukenru
v-ukrayini-ye-dostatniy-zapas-likiv-dlya-likuvannya-kholeri-kuzin

В Україні є достатній запас ліків для лікування холери – Кузін

 • 133031 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Система охорони здоров’я в Україні має достатній запас лікарських засобів, щоб лікувати випадки холери. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Деталі

Кузін повідомив, що з 1 червня в Україні розпочато підвищений моніторинг можливості розвитку холери. Якщо буде зафіксовано хоча б один випадок цієї хвороби, запуститься система реагування, яка дасть змогу швидко його локалізувати.

Цитата

"На рівні закладів охорони здоров'я також існує зараз достатній запас лікарських засобів, щоб лікувати випадки холери й такі плани готовності є на рівні кожної з областей", - сказав Кузін.

Окрім того, він повідомив, що у країні сформовано запас вакцин проти інших інфекційних хвороб, щонайменше до серпня. Також є заплановані поставки вакцин надалі.

Доповнення

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що місто зачиняють на карантин через загрозу холери.

Маріупольська міська рада раніше зазначала, що майже 100 тисяч маріупольців можуть померти не тільки через обстріли, а й внаслідок нестерпних умов життя та антисанітарії – у місті можуть спалахнути смертоносні епідемії.

Українські Національні Новини

Суспільство