v-ukrayini-vpershe-proveli-transplantatsiyu-kistkovogo-mozku-dvomisyachnomu-malyuku

В Україні вперше провели трансплантацію кісткового мозку двомісячному малюку

 • 313836 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. У київській дитячій лікарні Охматдит вперше в Україні провели трансплантацію кісткового мозку двомісячному малюку. Донором став 4-річний брат хлопчика. Про це пише УНН з посиланням на повідомлення лікарні.

Деталі

Малюка, якому провели трансплантацію, звати Максим. Коли він народився у нього взяли зразок крові для неонатального скринінгу на 21 рідкісну хворобу. У хлопчика виявили важкий комбінований імунодефіцит.

За словами лікарів, без трансплантації кісткового мозку (ТКМ) лише 5% таких пацієнтів доживають до 300-го дня життя, 95% – помирають здебільшого від інфекцій. Тому лікування важливо було починати якомога раніше.

Цитата

«Донором кісткового мозку для Максима став його 4-річний брат Євген. Хлопчик підійшов брату та врятував його життя. Максиму не було ще й 2 місяців, коли йому провели трансплантацію. Це найменший пацієнт в Україні, якому провели ТКМ», – кажуть у лікарні.

Доповнення

Лікарі впевнені, що тепер Максим має шанс на повноцінне та довге життя – його імунна система більше не боїться інфекцій.

Нагадаємо, в Україні лікарі Охмадиту виконали операцію з трансплантації двох нирок та печінки від донора, 4-річної дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПісля операції залишила серветку в тілі 7-річної дитини: на Київщині лікарці повідомили про підозру

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині 48-річний чоловік підірвався на вибухівці

     • 235379 переглядiв

    Турист помер у Долині Смерті на тлі спеки 49,4 градуса

     • 430438 переглядiв