v-ukrayini-viznachili-spisok-strategichno-vazhlivikh-korisnikh-kopalin

В Україні визначили список стратегічно важливих корисних копалин

 • 851789 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Уряд затвердив список корисних копалин, які мають стратегічне значення для економіки та оборони, а також родовищ, де їх видобувають. Вони надаватимуться у користування шляхом проведення конкурсів на укладення угод про розподіл продукції. Про це повідомили у Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

Перелік, вказують у Мінекономіки, містить 5 корисних копалин: ванадієві, літієві, титанові, уранові руди та сіль калійну. Саме на родовища з цими стратегічними матеріалами, як передбачають в уряді, можуть бути укладені угоди про розподіл продукції.

26 родовищ будуть надаватися у користування на умовах угод про розподіл продукції. Це створить широкі можливості інвестору в реалізації проекту, а держава отримає свою частку, яка буде використана для розвитку української економіки вказують в уряді.

Вказані копалини входять у переліки критично важливих для ЄС та США. Тож є стратегічними не лише для нас, а й для наших ключових партнерів.

Водночас перелік не є вичерпним: рішення передбачає його щорічну актуалізацію.

Довідково

Згідно із ЗУ "Про угоди про розподіл продукції" держава доручає інвестору на визначений строк проведення пошуку, розвідки та видобування корисних копалин на визначеній ділянці надр та ведення пов'язаних з угодою робіт. Своєю чергою інвестор зобов'язується виконати доручені роботи за свій рахунок і на свій ризик з наступною компенсацією витрат і отриманням плати (винагороди) у вигляді частини прибуткової продукції.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    білорусь проводить мобілізаційні заходи - Центр спротиву

     • 726996 переглядiв

    В Україні задіяно 97% російської армії - Воллес

     • 581297 переглядiв