ukenru
v-ukrayini-vikrito-8-protipravnikh-grup-yaki-prichetni-do-torgivli-lyudmi

В Україні викрито 8 протиправних груп, які причетні до торгівлі людьми

 • 10027 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. З початку 2019 року в Україні було викрито вісім угрупувань, які причетні до торгівлі людьми. Про це УНН повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Тільки за перший квартал 2019 року підрозділами Держприкордонслужби України разом з взаємодіючими органами припинено функціонування 8 протиправних груп, що причетні до торгівлі людьми, у складі 29 осіб, а також затримано 14 організаторів та 6 пособників.

Судами винесено 3 обвинувальних вироки стосовно 3 осіб, з яких 1 особа отримала реальний строк ув’язнення.

Крім того, за інформацією ДПСУ розпочато 20 кримінальних проваджень за ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) та попереджено вивезення за кордон 26 потенційних жертв торгівлі людьми, переважно жінок.

"Для ефективності роботи прикордонників продовжено практику проведення спільних міжнародних операцій. Зокрема на даний час тривають активні заходи з береговою охороною Турецької Республіки, правоохоронним органами Італії, Цивільною гвардією Іспанії та Прикордонною вартою Республіки Польща", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, на нелегальних тютюнових фабриках у Польщі та Болгарії працювали 18 українців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП