ukenru
v-ukrayini-vikrili-postachalnikiv-narkotikiv-do-krayin-yes-ta-rf

В Україні викрили постачальників наркотиків до країн ЄС та РФ

 • 8372 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. На Запоріжжі співробітники Служби безпеки України викрили угруповання наркоторгівців, яке займалося контрабандою наркотичних речовин до країн Європейського Союзу та Росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що жителі Запорізької та Київської областей налагодили масштабне виробництво та збут за кордон елітних сортів марихуани. Наркомісткі рослини зловмисники вирощували методом гідропоніки в столичній нарколабораторії та на відкритій місцевості. Готовий "товар" зловмисники переправляли рейсами міжнародного сполучення і особистим автотранспортом", - зазначили в СБУ.

У межах відкритого кримінального провадження за ст. 305 ККУ правоохоронці провели 15 обшуків у місцях виробництва наркотиків та помешканнях фігурантів справи. Під час санкціонованих слідчих дій вилучено майже 20 кілограмів готових до продажу наркотиків, понад 200 кущів коноплі, майже п’ятсот пачок насіння елітних сортів канабісу, обладнання для вирощування та переробки марихуани, вогнепальну та холодну зброю, тридцять тисяч доларів США. За цінами "чорного ринку" вартість вилучених наркотиків становить майже 3 мільйони гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення чотирьом зловмисникам про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Нагадаємо, СБУ вилучила партію важких наркотиків із Росії на 75 тисяч доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП