ukenru
v-ukrayini-vidkrivayut-predstavnitstvo-mks-u-gaazi-pidpisano-ugodu

В Україні відкривають представництво МКС: у Гаазі підписано угоду

 • 1049743 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Генеральний прокурор Андрій Костін з секретарем МКС Пітером Льюїсом сьогодні підписали в Гаазі угоду про відкриття представництва Міжнародного кримінального суду в Україні, пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

Костін назвав підписання документу ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини.

Цитата

“Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму рф”, – заявив Генпрокурор.

Він підкреслив, що МКС та Офіс Прокурора невтомно стоять на варті правосуддя, та сподівається на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів рф проти України.

Доповнення

Генеральний прокурор Андрій Костін у Лондоні закликав підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії, наголосивши, що з початку повномасштабної війни зафіксовано понад 72 000 воєнних злочинів.

Офіс Генпрокурора на запит УНН повідомив, що з початку цього року було зареєстровано майже 10 тисяч воєнних злочинів. Минулого року ця цифра перевищила 60 тисяч. Майже 10% усіх облікованих злочинів - поєднанні з умисним вбивством. Впродовж минулого року було обліковано 60 387 таких кримінальних правопорушень, з яких 6013 - поєднанні з умисним вбивством.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП