ukenru
v-ukrayini-stvoryat-shtab-z-pitan-deokupovanikh-teritoriy-yogo-ocholit-vereschuk

В Україні з'явиться штаб з питань деокупованих територій: його очолить Верещук

 • 99760 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. На засіданні уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити координаційний штаб з питань деокупованих територій. Його очолюватиме міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Мінреінтеграції.

Цитата

"Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук очолить координаційний штаб з питань деокупованих територій. Таке рішення сьогодні ухвалив уряд. За ініціативою президента України на урядовій нараді прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити координаційний штаб з питань деокупованих територій", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Основне завдання координаційного штабу – відновлення територій, які ЗСУ звільняють від російських окупантів, відбудова державної та цивільної інфраструктури, нормалізація їх життєзабезпечення. 

Мінреінтеграції нагадало, що у серпні було деокуповано село Мазанівка Краматорського району Донеччини та Високопілля Бериславського району Херсонщини. Кілька днів тому ЗСУ звільнили ще один населений пункт у Донецькій області та два на півдні. 

Нагадаємо

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк закликав жителів захоплених територій, зокрема кримчан, готуватися до деокупації.

Українські Національні Новини

Політика