v-ukrayini-sproscheno-protseduru-dlya-vpo-yaki-viyizhdzhayut-z-tot-bez-dokumentiv-minintegratsiyi

Жителі окупованих територій зможуть повернутися з-за кордону за свідоцтвом про народження

 • 170402 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Українці з окупованих територій, які втратили свої документи, зможуть повернутися з-за кордону за наявності свідоцтва про народження. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, інформує УНН.

Цитата

"Згідно з постановою №57 та змінами у порядку перетину кордону, громадяни України до 18 років пропускаються на територію нашої держави за наявності свідоцтва про народження. Державна прикордонна служба самостійно вносить дані про людину в базу. Громадяни, старше 18 років, які втратили свої документи, будуть також пропускатись за наявності свідоцтва про народження, ідентифікацію особи будуть проводити вже на території України", – ідеться у повідомленні.

Додамо

Також ухвалено рішення розширити повноваження консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії для спрощення та пришвидшення порядку видачі тимчасового посвідчення особи на повернення в Україну.

Нагадаємо

Через повномасштабне вторгнення росії в Україні втричі зросла кількість внутрішньо переміщених осіб – станом на 3 жовтня їх 4,6 млн.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У білорусі розпочалася прихована мобілізація – ЗМІ

     • 203757 переглядiв

    У росії хочуть відновити кримський міст до 1 липня 2023 року

     • 254343 переглядiв

    У школах Польщі навчається близько 200 тис. дітей з України

     • 386425 переглядiв