ukenru
v-ukrayini-sogodni-svyatkuyut-den-konstitutsiyi

В Україні сьогодні святкують День Конституції

 • 17326 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають державне свято - День Конституції - 23-ю річницю з моменту набуття чинності Конституції держави. Про це повідомляє УНН.

28 червня в Україні є офіційним вихідним днем.

Основний документ країни був прийнятий Верховною Радою в ніч на 28 червня 1996 року.

Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.

До 23-ї річниці Конституції України для киян та гостей міста підготовлено насичену програму святкових заходів. Зокрема, згідно з планом заходів, затвердженим у КМДА, очікується покладання квітів, проведення фотовиставок, показ науково-пізнавальних фільмів, концертні програми, пішохідна екскурсія, легкоатлетичний пробіг тощо. Про це УНН повідомили в КМДА.

28 червня відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику, а також планується покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним історичним діячам українського державотворення у всіх районах Києва.

Цього ж дня організують пішохідну екскурсію «Володимирський шлях Михайла Грушевського».

У Центральному парку культури та відпочинку (біля Арки дружби народів) 28 червня триватиме патріотичний захід «Звитяга нескорених».

Окрім того, до Дня Конституції 20 червня відкрилася фотовиставка у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця», яка працюватиме до 2 липня.

На Майдані Незалежності (навколо Монументу Незалежності) з 24 червня до 20 серпня триватиме виставковий проект «Століття незламних».

Українські Національні Новини

Суспільство