ukenru
v-ukrayini-skoro-zapustyat-elektronne-posvidchennya-vodiya-goncharuk

В Україні скоро запустять електронне посвідчення водія - Гончарук

 • 15017 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Сьогодні уряд ухвалив низку рішень, які дозволять незабаром запустити такі онлайн послуги, як електронні посвідчення водія, техпаспорт та інші. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Електронні посвідчення водія, техпаспорт та багато іншого. Сьогодні Уряд ухвалив низку рішень, які дозволять запустити такі он-лайн послуги вже незабаром. Це експериментальний проект, надалі буде розширювати перелік цифрових послуг", - йдеться в повідомленні.

За словами Прем’єр-міністра України Олекся Гончарука одними з перших елементів "держави в смартфоні" буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проекту "Дія" запрацює мобільний додаток з цими послугами.

"Наша мета до 2024 року усі послуги перевести в он-лайн", - сказав Гончарук.

Окрім того, уряд ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника. При реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію із обраним номерним знаком. Після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога — відповідність номерного знаку державному стандарту.

Нагадаємо, 27 вересня віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що українці матимуть портал та мобільний додаток "Дія", над яким працюють у межах створення бренду цифрової держави.

Українські Національні Новини

Політика