ukenru
v-ukrayini-rozroblyayut-metodiku-pidrakhunku-zbitkiv-biznesu-vid-viyni

В Україні розробляють методику підрахунку збитків бізнесу від війни

 • 153267 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. В Україні ініціювали методику підрахунку збитків для бізнесу від російської агресії. Про це повідомила у Facebook нардеп від “Слуги народу” Галина Янченко, пише УНН.

Цитата

«Війна руйнує не лише долі наших громадян, а й завдає значних збитків бізнесу. Тому ми з командою ініціювали методику підрахунку збитків для бізнесу. На основі цих даних будемо зокрема розробляти і лобіювати максимально сприятливу податкову, щоб економіка України могла швидше відновитись», - повідомила нардеп.

Деталі

Так, з її слів, обрахунок збитків буде здійснюватися поєднанням двох підходів:

  • Загальний розрахунок на підставі відомостей Податкової служби. В якості бази порівняння будуть братись дані аналогічних періодів (наприклад, першого кварталу 2021 року та 2022 року), обраховуючи суму, яку бізнес не заробив за цей період.
  • Збір даних безпосередньо від бізнесу, в якій інвестори вказуватимуть, які саме об’єкти були пошкоджені внаслідок дій рашистів. Таким чином можливо зібрати інформацію про збитки матеріальних активів українських інвесторів, пояснює нардеп.

«На виході отримаємо чіткий механізм фіксації завданих збитків, який дасть можливість швидко пред’явити претензії та виробити сприятливі умови для роботи нашої економіки», - додала Янченко.

Нагадаємо

Напередодні агентство Bloomberg повідомило, що Європейський Союз планує створити фонд відновлення України. Згідно з даними інформованого джерела, держави-члени повинні бути готові взяти на себе більшу частину витрат для відновлення країни, про що їм повідомила Європейська комісія.

Українські Національні Новини

Економіка