ukenru
v-ukrayini-pochinayut-zbilshuvatisya-tempi-smertnosti-cherez-covid-19-golubovska

В Україні починають збільшуватися темпи смертності через COVID-19 - Голубовська

 • 18635 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. В Україні як і в багатьох країнах починають збільшуватись темпи смертності через COVID-19. Про це в ефірі програми “Хард з Влащенко” заявила інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська, повідомляє УНН.

"Зараз прискорилися темпи збільшення питомої ваги смертності серед багатьох країн Європи. Дійсно, ми в Європі займаємо десь 4 місце, а по смертності взагалі... На 1 млн жителів за даними ВООЗ у США - 662 особи, у нас - 34 на мільйон. Але, у нас темпи смертності зараз трохи збільшуються. Причин тут декілька", - зазначає вона.

Так, за словами Голубовської, з приходом осені буде збільшуватись кількість важких випадків захворювання.

"По-перше, жарти закінчилися, влітку всі відпочили, і зараз ми якраз входимо в етап найважчий, вже вірус буде трохи з іншими властивостями, буде збільшуватись кількість реально важких форм... З іншого боку збільшення такої смертності, відображення летальності правильніше буде. Є смертність, є летальність. Смертність на 100 тисяч населення, а летальність - це серед загальної кількості пацієнтів з цим захворюванням. Так ось, летальність може рости через те, що буде величезна кількість людей хворих, які не звертаються за медичною допомогою, не входять в офіційну статистику", - додає Голубовська.

Нагадаємо, раніше Ольга Голубовська заявляла, що в умовах пандемії кожна людина повинна себе вести як потенційно інфікована.

Українські Національні Новини

Суспільство