ukenru
v-ukrayini-planuyut-zapustiti-garyachu-liniyu-dlya-zapobigannya-samogubstvam

В Україні планують запустити гарячу лінію для запобігання самогубствам

 • 8873 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. В Україні планують створити національнy телефонну гарячу лінію для емоційної підтримки українців та запобігання самогубствам. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу МОЗ.

"Міністерство охорони здоров'я у партнерстві з громадськими організаціями, що працюють у сфері психічного здоров’я, ініціює проект "Лінія життя. Україна". Його суть – створення національної телефонної гарячої лінії для емоційної підтримки українців та запобігання самогубству", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що ситуація щодо самогубств у нас є вкрай тривожною.

"Україна є однією із 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів, водночас, наші показники є одними із найвищих у Європі. Військовий конфлікт на Сході країни посилює емоційну кризу", - додали у МОЗ.

Вказано, що очолив проект Піт Шмігель, міжнародний експерт і колишній генеральний директор громадської організації LifelineAustralia – гарячої лінії, яка щороку надавала емоційну підтримку понад 1 млн австралійців. Наразі учасники проекту розробляють оперативний план і співпрацюють з міжнародними донорськими співтовариствами щодо можливих форм підтримки.

Нагадаємо, понад 150 тис. жінок щороку в Україні потерпають від насильства.

Українські Національні Новини

Політика