ukenru
v-ukrayini-obgovoryuyetsya-pitannya-poyizdki-na-sud-po-zakhoplenikh-moryakakh

В Україні обговорюється питання поїздки на суд по захоплених моряках

 • 8473 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, під час міжвідомчої наради обговорювалося питання можливої поїздки у Москву на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу для захоплених Росією українських моряків. Про це Омбудсмена написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Так, сьогодні у рамках підготовки до зустрічі з родичами військовополонених моряків, яка відбудеться 10 січня у місті Одеса, пройшла міжвідомча нарада, головна тема якої була координація роботи центральних органів виконавчої влади щодо звільнення військовополонених.

"Ми узгодили загальну концепцію проведення зустрічі з рідними моряків у місті Одеса. Також обговорили можливу поїздку на судове засідання щодо обрання 24 українським військовополоненим запобіжного заходу, яке відбудеться у другій половині січня у місті Москва", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, 7 січня уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина повідомив, що Україна направила в Європейський суд з прав людини повноцінну заяву проти Росії з вимогою визнати незаконним арешт українських моряків.

У Європейському суді з прав людини підтвердили, що отримали від України заяву у "належній формі" щодо моряків.

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеси в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини – військові моряки та співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика