ukenru
v-ukrayini-neobkhidno-posiliti-natsionalnu-politiku-schodo-krimu-pristayko

В Україні необхідно посилити національну політику щодо Криму - Пристайко

 • 16592 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. В Україні давно назріло питання суттєвого посилення національної політики щодо тимчасово окупованого Криму. Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час виступу на форумі "Age of Crimea 2020 - Час Криму", передає кореспондент УНН.

"Ефективність міжнародної політики невизнання (окупації Криму – ред.) поки є недостатньою для її трансформації в її деокупацію. Що стосується України – давно назріло питання суттєвого посилення національної політики щодо тимчасово окупованого Криму. Вона мала б на законодавчому рівні встановити чіткі обмеження на співпрацю з півостровом у різних сферах та відповідальність за їх порушення", - сказав міністр.

З його слів, розвиток національного законодавства міг би компенсувати географічну та змістовну обмеженість санкційної політики Заходу і стати базою для якісного посилення міжнародного економічного і політичного тиску на Російську Федерацію та "максимізацію для Москви вартості окупації" Кримського півострова.

Як повідомлялося раніше в УНН, сьогодні День опору Криму російській окупації. Президент України Володимир Зеленський заявив на форумі, що підпише указ про День спротиву окупації Криму та Севастополя сьогодні, 26 лютого.

Українські Національні Новини

Політика