ukenru
v-ukrayini-nelegalno-organizuvali-kanal-mizhnarodnogo-telefonnogo-zvyazku

В Україні нелегально організували канал міжнародного телефонного зв'язку

 • 9870 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Злочинна група організувала на території України нелегальний канал міжнародного телефонного зв'язку. наразі її діяльність припинено. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Департаменту кіберполіції Нацполіції.

"Група осіб за допомогою спеціального телекомунікаційного обладнання видавала міжнародні розмови за місцеві. Сума збитків встановлюється. За попередньою інформацією, вона може сягати сотні тисяч гривень", - повідомили кіберполіцейські.

Працівники кіберполіції викрили у злочинній діяльності жителів міста Києва, Чернівецької, Сумської та Рівненської областей.

"Поліцейські під час проведення досудового розслідування встановили: зловмисники за допомогою спеціального обладнання приймали вхідний міжнародний телефонний трафік та перенаправляли його у внутрішню телекомунікаційну мережу мобільних операторів України. Для цього вони використовували Інтернет, спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та сім-карти національних мобільних операторів", - додали у департаменті.

Як зазначається, поліцейські провели вісім санкціонованих обшуків у містах Чернівці, Рівне, Суми та Київ. За результатами проведених слідчих дій вилучено більш як півтори тисячі SIM-карт телекомунікаційних операторів України, комп’ютерну техніку, більше десятка мобільних телефонів та флеш-накопичувачі, вказали у кіберполіції.

Триває досудове розслідування за ч.2 ст. 362 КК України. Техніку направлено на проведення усіх необхідних експертиз. Після отримання результатів цих експертиз буде вирішено питання щодо оголошення підозри учасникам злочинної групи. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, у кіберполіції повідомляли, що на Україну постійно чиняться кібератаки з території РФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП