ukenru
v-ukrayini-ne-peredbachayetsya-defitsitu-posivnogo-materialu-minagropolitiki

В Україні не передбачається дефіциту посівного матеріалу - Мінагрополітики

 • 741329 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, дефіциту посівного матеріалу не передбачається, про це він розповів в телемарафоні “Єдині новини”, передає УНН.

Деталі

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького вже затверджений план щодо гуманітарного розмінування.

"Міжвідомча урядова робоча група затвердила план гуманітарного розмінування. Йдеться про с/г площі Миколаївської, Херсонської та Харківської областей, які перебували в тимчасовій окупації", - сказав Висоцький.

Також він підкреслив, що 30-40% площ цих територій можна буде очистити й засіяти. До цього, відсоток очищених територій може складати й 50-60%. Проте точні дані щодо весняної посівної кампанії будуть зрозумілі в кінці березня.

“Ми звернулися до міжнародних партнерів по допомогу щодо надання нам спеціального обладнання — самохідних машин для розмінування. Є ціль — максимально встигнути розмінувати ці території не пізніше середини травня. Поки що в межах посівної. Усе залежатиме від темпу надходження відповідного обладнання”, — додав Висоцький.

“Наразі з точки зору тих площ, які можуть бути доступні для посівної, це лише Миколаївська, Херсонська та Харківська області. Є ризик, що близько півмільйона гектарів може бути незасіяне через якраз проблематику мінування агресором”, — зауважив перший заступник міністра Мінагрополітики.

Доповнення

Також Висоцький запевнив, що в Україні відсутні проблеми з посівним матеріалом.

“З урахуванням специфіки географії вирощування насіння, наразі дефіциту посівного матеріалу не передбачається. Розвиток насінництва у нас сконцентрований на півдні Житомирщини, Черкащині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Одещині. Всі ці регіони були під контролем України, відповідно там змогли всі посіяти селекційні матеріали і зібрати врожай”, — зауважив він.

Українські Національні Новини

Війна