ukenru
v-ukrayini-mozhna-bude-zvernutisya-do-ekstrenoyi-sluzhbi-za-yedinim-nomerom-112-ye-rishennya-radi

В Україні можна буде звернутися до екстреної служби за єдиним номером "112": є рішення Ради

 • 317041 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, яким створили єдиний центр прийому та обробки екстрених викликів, що дозволить використовувати єдиний телефонний номер - "112". Його підтримали 308 народних депутатів, повідомляє УНН з посиланням на інформацію на сайті ВР.

Цитата

"За період воєнного стану з 24 лютого 2022 року по теперішній час навантаження на служби екстреної допомоги населенню різко зросло. Так, середня кількість щоденних екстрених викликів до служб 101 та 102 з часу введення в Україні воєнного стану зросла на 45%", - йдеться в пояснювальній записці законопроєкту.

Деталі

Закон передбачає створення єдиного центру прийому та обробки екстрених викликів, що дозволить більш оперативно надавати допомогу населенню в разі загрози виникнення або виникнення екстрених ситуацій. Нагадаємо, у законопроєкті пропонують:

  • замінити термін "екстрений виклик" на термін "екстрена комунікація" (відповідно до законодавства ЄС);
  • надати визначення термінів "екстрена служба", "система 112", "інформаційно-комунікаційна система 112", "служба 112";
  • надати повноваження зі створення та забезпечення функціонування системи 112 (комунікаційний центр "Служба 112", що належить до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України);
  • розширити повноваження оперативно-диспетчерських служб, що приймають екстрені комунікації за номерами 101, 102, 103, 104;
  • закріпити право на використання інформації, що міститься у базах даних постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг за службою 112 та оперативно-диспетчерськими службами, що приймають екстрені комунікації за номерами 101, 102, 103, 104.

Нагадаємо

21 липня 2021 року уряд на засіданні забезпечив функціонування міжвідомчої групи, яка буде керувати та слідкувати за впровадження системи екстреної допомоги населенню "112". Зокрема відповідальним за впровадження системи визначили Міністерство внутрішніх справ.

Українські Національні Новини

Політика