ukenru
v-ukrayini-likviduvali-velikiy-kanal-zbutu-narkotikiv

В Україні ліквідували великий канал збуту наркотиків

 • 12115 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Правоохоронці ліквідували велике наркоугруповування. Зловмисники збували метадон та трамадол в Центральному та Південному регіонах України. Про це УНН повідомили у Департаменті протидії наркозлочинності Нацполіції України.

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності спільно з СБУ провели 14 обшуків у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько півкілограма метадону та 11 тисяч пігулок трамадолу, а також прекурсори - всього на загальну суму понад півмільйона гривень.

Основних членів групи затримали на одному з автошляхів Дніпропетровщини, під час їхньої оборудки з продажу особливо великої партії наркотиків.

Встановлено, що члени злочинної групи не лише збували, а й виготовляли наркотичний засіб - метадон. Всі є учасниками закритої групи, створеної на етнічній основі. Члени групи збували наркотичні засобі виключно обмеженому колу осіб та чинили серйозний вплив на криміногенну ситуацію в Україні. Серед затриманих є впливові у кримінальних колах особи, яким тривалий час вдавалося уникати кримінальної відповідальності.

На теперішній час проводиться досудове розслідування злочинів, скоєних членами зазначеного угруповання. Розпочато процедуру арешту майна підозрюваних, серед якого 8 об’єктів нерухомості в Запоріжжі, Києві, а також три автомобілі.

Під час проведення спецоперації затримано трьох осіб за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3. ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах).

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Слідство триває.

Нагадаємо, у Києві вилучили метадон на суму понад 800 тисяч грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП