ukenru
v-ukrayini-khochut-obmezhiti-natsinki-dlya-nizki-sotsialnikh-ta-kharchovikh-produktiv-detali

В Україні хочуть обмежити націнки для низки соціальних та харчових продуктів: деталі

 • 18555 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Уряд заявив про наміри запровадити обмеження націнки для низки соціальних та харчових продуктів після того, як українські виробники хліба та інших харчових товарів заявили, що через аномальні ціни на газ вироблятимуть менше продукції. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“За останній рік ціна на газ у Європі зросла у більш ніж 5 разів. Відповідно ціни на блакитне паливо зросли й в Україні. У таких умовах виробники хліба розглядають питання підвищення ціни. За ініціативи Президента України Уряд підготував декілька механізмів відповідної підтримки та планує запровадити їх уже найближчим часом”, — заявив Шмигаль.

Деталі

Через розпал ситуації, уряд планує запровадити обмеження націнки для низки соціальних та харчових продуктів. За словами Шмигаля, це також дозволить стримати зростання їх ціни. Прем’єр-міністр також додав, що наразі проводяться відповідні консультації з представниками бізнесу.

Додамо

23 грудня виробники солодощів заявили, що призупиняють виробництво частини асортименту через надвисокі ціни на газ. Президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк заявив, що при вартості газу для виробничих потреб в 73 тис. грн за тисячу кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво, адже при такій собівартості продукція буде незатребуваною ні на внутрішньому, ні на зовнішніх ринках.

З цією проблемою зіткнулись не лише виробники солодощів, а й інші харчові галузі, і якщо влада не втрутиться в ситуацію, це може призвести до катастрофічних наслідків.

Нагадаємо

20 грудня асоціація "Укртеплокомуненерго" заявила, що жителі багатьох українських міст можуть залишитись без тепла на новорічні свята через брак газу у підприємств теплокомуненерго.

Однак, 22 грудня міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував інформацію стосовно можливого відключення тепла в Україні на новорічні свята через брак газу, заявивши: НАК “Нафтогаз України” запевнив Міненерго стосовно того, що всі контрактні об’єми будуть виконані.

Українські Національні Новини

Політика