Цитата
"Сфера ресторанів втратила за минулий рік 25% ринку, ближче до 30% навіть. Це дуже багато", - зазначила Насонова, уточнивши при цьому, що, в той же час, цей показник значно менший прогнозованого раніше, оскільки багато експертів очікували падіння на рівні 50%.
Деталі
При цьому вона уточнила, що ресторанні заклади в Україні виявились "дуже живучими", і власники зуміли домовитися з орендодавцями про зниження плати, скоротити персонал і значно оптимізувати витрати. Крім того, за інформацією Насонової, багато закладів громадського харчування пропонували клієнтам доставку готових страв, самовивіз, подарунки до замовлення "з собою" і навіть таємний запуск в зал ресторану для постійних клієнтів.
Доповнення
Як писав УНН раніше, в період з 8 по 24 січня в Києві було накладено 37 штрафів на суб'єкти різного спрямування за порушення додаткових карантинних обмежувальних заходів. У топі порушників - ресторани, служби побуту та розважальні центри.