ukenru
v-ukrayini-224-administrativni-odinitsi-vidnesli-do-zelenogo-rivnya-nebezpeki-stepanov

В Україні 224 адміністративні одиниці віднесли до “зеленого рівня” небезпеки - Степанов

 • 17850 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В Україні 224 адміністративні одиниці віднесли до “зеленого рівня” небезпеки, а 335 повинні впровадити або продовжити реалізовувати додаткові дії для захисту населення своїх громад. Про це під час брифінгу за результатами засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення СOVID-19 сказав міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Станом на сьогодні 20 регіонів України, тобто, 20 областей, через невиконання індикаторів потребують встановлення додаткових обмежувальних заходів та, відповідно, рівнів епідемічної небезпеки на рівні міст та районів. До “зеленого рівня” віднесено 224 адміністративних одиниці, а 335 повинні впровадити або продовжити реалізовувати додаткові дії для захисту населення своїх громад. Отже, до червоного рівня епідемічної небезпеки, згідно рішення комісії ТЕБ та НС, яка щойно закінчилася, віднесено 14 адміністративних одиниць. Що на 23 адміністративно-територіальні одиниці менше (ніж було - ред.) попередньої дати засідання”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що за новими критеріями, які були введені на останньому засіданні уряду, для віднесення до “червоної зони” потрібно, щоб захворюваність була в 5 разів більшою за середню по Україні за останні 14 днів.

“За останні 14 днів захворюваність по Україні складає 99,8 на 100 тис. населення. Тобто, якщо є перевищення в 5 разів, то в такому випадку місто або район попадають до червоного рівня епідемічної небезпеки”, - додав Максим Степанов.

За його словами, обмеження вводяться центральною комісією ТЕБ та НС з урахуванням пропозицій місцевої комісії ТЕБ та НС, наприклад, тільки на роботу розважальних закладів чи торгівельних центрів.

Нагадаємо, в Україні оновили зони карантину.

Українські Національні Новини

Політика