v-ukrainu-zavezly-vaktsynu-vid-vitrianky-oblasti-otrymaly-20-tysiach-doz-bezoplatnykh-shcheplen

В Україну завезли вакцину від вітрянки: області отримали 20 тисяч доз безоплатних щеплень

 • 13407 переглядiв

Україна отримала 20 190 доз вакцини проти вітрянки як гуманітарну допомогу від Австрії. Вакцину розподілять між 10 регіонами для безоплатних щеплень дітей, дорослих та військових.

В області завезли 20 тисяч доз вакцин проти вітряної віспи для безоплатних щеплень для дітей та дорослих. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ 31 липня, передає УНН

​​Деталі 

20 190 доз вакцини проти вітрянки (виробник - Нідерланди) надійшли до країни як гуманітарна допомога від Австрії. 

Вакцину отримали обласні центри контролю та профілактики хвороб: Вінницький, Волинський, Дніпропетровський, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Одеський, Полтавський, Тернопільський, Чернівецький регіони та міста Києва. 

Як вказали в МОЗ, розподіл вакцини проти вітряної віспи відбувався з урахуванням наявних запитів від областей. 

Протягом кількох тижнів обласні центри контролю та профілактики хвороб здійснюватимуть розподіл отриманих вакцин в межах своїх регіонів та проводитимуть щеплення в організованих дитячих колективах. Також ЦКПХ співпрацюватимуть з військовим командуванням та в разі потреби забезпечуватимуть вакцину для проведення щеплень військових, зокрема у навчальних колективах

- розповів головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Нагадаємо 

З початку повномастштабного вторнення в країні спостерігались проблеми з постачанням вакцини від вітрянки.

Минулого року повідомлялось, що міністерство охорони здоров'я України поки що не планує вводити вакцину від вітрянки як обов'язкову. 

Довідково 

Вітрянка - це високоінфекційне гостре вірусне захворювання, що переважно вражає дітей. Максимальна кількість тих, хто інфікується, припадає на вікову групу 2–4 роки. Характеризується вітрянка загальною інтоксикацією і плямисто-папульно-верикульозним висипом на шкірі та слизових оболонках. Після перенесеної інфекції залишається тривалий імунітет. Повторні захворювання бувають рідко. Перебіг вітряної віспи здебільшого легкий. Специфічні ускладнення (менінгоенцефаліт, пневмонія) трапляються рідко. Однак після перенесеної інфекції збудник, без будь-яких клінічних проявів, може роками зберігатися в організмі та провокувати у старшому віці інші захворювання - оперізувальний герпес, який можна розглядати як пізній рецидив.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Венесуела розриває дипвідносини з Перу

     • 13151 переглядiв

    У Пентагоні стурбовані просуванням армії рф в Україні

     • 36126 переглядiв

    Байден підтвердив участь у саміті G20 після виборів у США

     • 13878 переглядiв