v-ukraini-zapustyly-pershyi-u-sviti-food-train

В Україні запустили перший у світі Food Train

 • 20147 переглядiв

Україна запустила перший у світі потяг-кухню з Києва до Ізюма

Сьогодні з Києва рушив перший в світі унікальний поїзд-кухня, де за день можуть готувати близько 10 тисяч порцій їжі. Він прямуватиме через Харків до Ізюма, щоб нагодувати тих, хто щодня працює для наближення української перемоги. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише УНН.

Їжа, приготована в ньому, буде передана на знак подяки тим, хто щодня у прифронтових регіонах допомагає нашим захисникам: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам, волонтерам

- зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Деталі

Food Train може автономно працювати 5-7 днів та виробляти близько 10 000 порцій їжі на день в автономному режимі. Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Поїзд має 6 вагонів, серед яких є генераторний вагон, вагон-холодильник, вагон з холодною кухнею для обробки продуктів та гарячею для приготування фінальних страв. Також вагон для персоналу та багажний вагон.

Соціальний проєкт реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця запустила ще вісім поїздів з жіночими купе: перелік маршрутів

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили перший у світі Food Train

     • 20147 переглядiв

    Вибухи пролунали в Херсоні - ЗМІ

     • 21157 переглядiв

    Загинув командир катера рф в окупованому Криму - росЗМІ

     • 26611 переглядiв