v-ukraini-v-17-oblastiakh-cherez-nehodu-znestrumleno-ponad-pivtory-tysiachi-naselenykh-punktiv

В Україні в 17 областях через негоду знеструмлено понад півтори тисячі населених пунктів

 • 21649 переглядiв

Через негоду знеструмлено 1 638 населених пунктів у 17 областях України, найбільше постраждали Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська та Київська. Аварійні бригади інтенсивно працюють над відновленням електропостачання, використовуючи понад 1 000 одиниць техніки.

Через негоду в Україні без електропостачання залишаються 1638 населених пунктів у 17 областях. Найскладніша ситуація залишається в Одеській,  Миколаївській, Дніпропетровській, Київській областях. Про це повідомляє Міністерство енергетики, пише УНН.

Станом на 13:00 енергетикам вдалося заживити низку населених пунктів. Отже, через шквальний вітер та хуртовини залишаються без світла 1638 населених пунктів у 17 областях. Найскладніша ситуація залишається в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Київській областях. Аварійно-відновлювальні бригади продовжують роботу в посиленому режимі. До роботи задіяно 889 аварійних бригад, понад 1000 одиниць техніки,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

На Одещині через сильний вітер і хуртовини знеструмлено 396 населених пунктів. Найбільше постраждали Ізмаїльський та Одеський райони. Енергетики працюють в аварійному режимі і до кінця доби планують заживити максимальну кількість споживачів.

У Полтавській області дощ, мокрий сніг і вітер стали причиною відключення від світла 105 населених пунктів. Над ліквідацією наслідків негоди працюють 163 енергетики у складі 52 оперативних та виїзних бригад об’єднаних філій та дільниць і 56 одиниць техніки. Енергетики обіцяють відновити електропостачання у найкоротші терміни.

На Миколаївщині через негоду повністю або частково знеструмлено 219 населених пунктів.  Найскладніша ситуація у Миколаєві, Снігурівці, Веселиновому. Над відновленням працюють 102 аварійні бригади. Попри погодні умови, вже вдалося заживити 19 населених пунктів – майже 7 тисяч споживачів. 

У Київській області знеструмлено 137 населених пунктів. Усі бригади орієнтовані на аварійно-відновлювальні роботи. Планується підключення споживачів до кінця дня. Також в аварійний ремонт виведено 1 лінію 110 кВт, яка була пошкоджена внаслідок погодних умов (без знеструмлення).

На Кіровоградщині через негоду від електропостачання відключено 83 населених пункти. Тривають ремонтні роботи. Ситуація з ремонтами ускладнюється через стан дорожнього покриття – на дорогах сніг та ожеледь.

У Черкаській області знеструмлено 109 населених пунктів. Роботи тривають.

Через сильну хуртовину без світла в Дніпропетровській області залишилися 228 населених пунктів повністю. На ранок уже заживлено одну лінію електропередачі – це 439 клієнтів. Внаслідок бойових дій і технологічних причин знеструмлено майже 4 тисячі точок обліку. Енергетики працюють в посиленому режимі.

На Вінниччині з технологічних причин була знеструмлена лінія 110 кВт, яка живить 4,8 точок обліку. Впродовж години електропостачання всім споживачам відновлено. Через погодні умови без світла залишилося 5 населених пунктів. Ведуться роботи.

На Донеччині через бойові дії та несприятливі погодні умови знеструмлено 47 населених пунктів. Енергетики повернули світло до 27 населених пунктів та заживили 12,2 тисячі точок обліку (з них 4 тисячі – відключені внаслідок бойових дій). Організовано роботу в аварійному режимі. Без електропостачання залишаються 268 населених пунктів (22,9 тисячі споживачів). 

Через складні метеоумови у Запорізькій області залишаються знеструмленими 72 населених пункти. На ранок вже відновлено електропостачання у 19,2 тисячі абонентів.

На Сумщині через погодні умови знеструмлено 76 населених пунктів, на Тернопільщині - 2 населених пункти. У Харківській області через негоду знеструмлено 3 повітряні лінії – 20 населених пунктів; очікується погіршення погодних умов.

У Херсоні після обстрілу знеструмлено 654 точки обліку. Через негоду залишилися без світла 46 населених пунктів у Херсонській області.

Крім того, негода призвела до знеструмлення 27 населених пунктів на Хмельниччині, 10 населених пунктів - на Буковині, 56 населених пунктів - на Чернігівщині.

Також, Міненерго наголошує, що застосування планових відключень споживачів не передбачається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Циклон зміщується на північ, ліквідація наслідків снігопаду продовжується

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Негода пошкодила великий прапор України у Житомирі

     • 22449 переглядiв