v-ukraini-startuie-velyka-pryvatyzatsiia-2024-minekonomiky-nazvalo-top-5-obiektiv-na-prodazh

В Україні стартує "велика приватизація-2024": Мінекономіки назвало топ-5 об'єктів на продаж

 • 14338 переглядiв

Мінекономіки оголосило про початок 'Великої приватизації-2024'. На онлайн-аукціони виставлять 5 ключових об'єктів, включаючи готель 'Україна' та АТ 'Об'єднана гірничо-хімічна компанія'.

В Україні стартує "велика приватизація-2024", повідомили у Мінекономіки, оголосивши про топ-5 об'єктів, які будуть виставлені на торги цього року, пише УНН.

Деталі

"Уряд системно працює над реформою ефективного управління держвласністю, зокрема, завдяки приватизації. За останні два роки ми передали Фонду держмайна понад 1200 підприємств, більшість із яких знайшли інвесторів", - підкреслила перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко. 

Голова ФДМУ Віталій Коваль підкреслив, що "кумулятивний ефект буде значно більшим за ціну продажу активів, адже на кожну гривню вартості майна нові власники вкладають 4 грн у модернізацію, створюючи нові робочі місця, сплачуючи податки та генеруючи більше доданої вартості".

За даними Мінекономіки, уперше в історії України держава пропонує інвесторам можливості для участі в модернізації ключових секторів економіки через онлайн-аукціони з приватизації. Серед топ-5 об'єктів, які будуть виставлені на торги цього року:

  • Готель «Україна»: 4-зірковий готель у самому серці столиці, стартова ціна — понад 1 млрд гривень. Аукціон відбудеться 18 вересня 2024 року.
  • АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК): Найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення титанових руд, стартова ціна — майже 3.9 млрд гривень. Аукціон призначено на 9 жовтня 2024 року.
  • ТОВ «Аерок»: Провідний виробник газобетонних виробів з виробничими потужностями у Київській та Львівській областях.
  • ТОВ «Демурінський ГЗК»: Гірничо-збагачувальне підприємство, що розробляє Вовчанське родовище титану та цирконію.
  • ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» (ТРЦ «Ocean Plaza»): Один з найбільших торгово-розважальних центрів Києва.

"Гроші від приватизації спрямовують до державного бюджету, а від продажу санкційних активів - у фонд ліквідації наслідків збройної агресії", - вказали у Мінекономіки.

Велика приватизація відбуватиметься через систему онлайн-аукціонів "Прозорро.Продажі".

Дорожче у понад 2.5 рази: Готель "Козацький" придбали на аукціоні за 400 млн грн18.07.24, 16:13

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У МОЗ пояснили, коли потрібна екстрена вакцинація

     • 11394 переглядiв