ukenru
v-syumar-zavtra-u-vr-golosuvatimut-pitannya-schodo-finansuvannya-suspilnogo-movlennya

В.Сюмар: завтра у ВР голосуватимуть питання щодо фінансування суспільного мовлення

 • 7244 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар сподівається, що завтра народні депутати проголосують про закладення у Держбюджет-2017 коштів на суспільне мовлення. Про це вона сказала під час круглого столу "Належне фінансування і реєстрація юридичної особи у січні 2017 року – головні умови для створення Суспільного мовника", передає кореспондент УНН.

"Ми вже маємо підготоване рішення про те, що в бюджеті на наступний рік має бути закладено фінансування в повній мірі і окремо на витрати щодо Суспільного мовлення. Сподіваюсь завтра депутати проголосують. Саме від цього залежатиме чи реалізується реформа", - сказала В.Сюмар.

Нагадаємо, у червні Президент України Петро Порошенко підписав закон, що розблоковує реформу суспільного мовлення в України.

Так, Президент підписав закон України “Про внесення зміни до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” щодо порядку приєднання державного підприємства “Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”.

Цим документом усуваються перешкоди у створенні Національної суспільної телерадіокомпанії України, повідомили у прес-службі Президента.

Вказано, що в 2005 році Україна взяла на себе зобов’язання перед Радою Європи щодо перетворення державних телерадіокомпанії в канали суспільного мовлення згідно з відповідними європейськими стандартами. Реформу державного телерадіомовлення було розпочато у квітні 2014 року, але й до сьогодні існує низка організаційних проблем, врегулювання яких потребує внесення змін до законодавства про суспільне мовлення.

Українські Національні Новини

Політика