ukenru
v-ssha-timchasovo-skasovuyut-mita-na-import-ukrayinskoyi-stali

В США тимчасово скасовують мита на імпорт української сталі

 • 124836 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. США тимчасово припиняють дію 232 ввізного мита на українську сталь терміном на один рік. Про це повідомляє Міністерство торгівлі США, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні міністр торгівлі США Джина М. Раймондо оголосила, що Сполучені Штати Америки тимчасово призупинять дію 232 тарифів на українську сталь терміном на один рік. Метолургічна промисловість України має унікальне значення для економічної могутності країни, в ній працює кожен 13 українець, маючи добре оплачувану роботу», - говориться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що деякі з найбільших сталеливарних підприємств України найбільше постраждали від путінського варварства, а сталеливарний завод у Маріуполі став символом рішучості України у протистоянні російській агресії.

Так, багато сталеливарних заводів України продовжували платити, годувати і навіть прихищати своїх співробітників під час бойових дій. Попри бойові дії деякі українські заводи навіть відновили виробництво.

«Створення експортних можливостей для цих заводів має важливе значення для їхньої здатності продовжувати наймати своїх працівників та підтримувати одну з найважливіших галузей промисловості України», - наголошується у повідомленні.

Міністр економіки України Юлія Свириденко пояснила, що йдеться про зупинення дії 25% мит, запроваджених у 2018 році адміністрацією Трампа.

«Скасування цих мит стане поворотним моментом у торговельних відносинах між Україною та США», - написала вона.

Доповнення

Канада на рік скасувала всі мита на українські товари.

Українські Національні Новини

Новини Світу