v-ssha-obgovoryuyut-pitannya-schodo-postachannya-ukrayini-boyovikh-litakiv-nuland

В США обговорюють питання щодо постачання Україні бойових літаків – Нуланд

 • 1047510 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Сполучені Штати обговорюють питання передачі Україні бойових літаків четвертого та п'ятого поколінь. Про це в інтерв’ю The Washington Post заявила заступниця голови Держепу Вікторія Нуланд, передає УНН.

Цитата

"Ми продовжуємо вести ці розмови як всередині країни, розглядаючи довгострокову протиповітряну оборону, так і з Україною", - відповіла Нуланд на питання журналіста про можливу передачу Україні американських винищувачів четвертого та п’ятого поколінь.

Деталі

Заступниця голови Держдепу зазначила, що наразі декілька країн Європи зацікавлені у таких постачаннях Україні.

“Ми маємо думати про сильну інтегровану протиповітряну оборону для України, яка включатиме деякі речі, які вже були надані, але, можливо, і ті, які ми ще не надали", - зазначила чиновниця.

За її словами, США мають бути впевненими в тому, що Україна є достатньо сильною для того, щоб захистити себе та не дати російському диктатору володимиру путіну організувати чергове вторгнення вже після перемоги.

Доповнення

Заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що "авіаційне лобі" Києва у США "активно запрацювало" і нині є домовленість спільно працювати над передачею країні винищувачів F-16.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні випустили пам'ятну банкноту номіналом 20 гривень

     • 3863597 переглядiв