ukenru
v-sidneyi-politsiya-otochila-misto-schob-zapobigti-mitingu-cherez-splesk-vipadkiv-covid-19

В Сіднеї поліція оточила центр міста, щоб запобігти мітингу через сплеск випадків COVID-19

 • 19110 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Новий Південний Уельс, найбільш густонаселений штат Австралії, повідомив в суботу про 210 випадків зараження COVID-19, через що, поліція оточила центр Сіднея декількома контрольно-пропускними пунктами, щоб запобігти запланованим протестам проти ізоляції. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Сідней і його околиці знаходяться під суворою ізоляцією вже кілька тижнів, яка триватиме принаймні до кінця серпня. Станом на суботу, 31 липня, загальна кількість випадків COVID-19 в штаті Новий Південний Уельс досягла 3 190.

За словами поліції Нового Південного Уельсу, близько 1 000 поліцейських були розміщені навколо Сіднея для запобігання несанкціонованих демонстрацій проти блокування. Поліція випустила попередження для служб таксі, що забороняє їм возити пасажирів на демонстрації.

Протести в минулі вихідні вилилися в серію арештів і зіткнень з поліцією.

За словами міністра охорони здоров'я штату Новий Південний Уельс Бреда Хаззарда, в Сіднеї в лікарнях знаходиться 198 осіб, 53 з яких знаходяться у відділенні інтенсивної терапії та 27 потребують вентиляції легенів. Також був зареєстрований один випадок смерті, в результаті чого загальне число померлих в результаті спалаху досягло 14.

У суботу в деяких частинах сусіднього штату Квінсленд буде введена триденна ізоляція після того, як в штаті було зареєстровано 6 нових випадків коронавірусу штаму "Delta".

Додамо

Незважаючи на боротьбу зі сплесками коронавірусної інфекції, Австралії вдалося утримати свою епідемію в значній мірі під контролем. За весь час пандемії на континенті зафіксовано більше 34 тисяч випадків захворювання і 924 випадки смерті.

Українські Національні Новини

Новини Світу