v-shotlandiyi-zareyestruvali-naykholodnishu-temperaturu-povitrya-tsogo-roku

В Шотландії зареєстрували найхолоднішу температуру повітря цього року

 • 762417 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. У Великій Британії було відмінено десятки рейсів, школи змушені закритися, більшість країни вкрита снігом. Про це пише The Associated Press, повідомляє УНН.

Деталі

Британське національне метеорологічне агентство повідомило, що температура в Шотландському нагір'ї за ніч впала до -15,4 градусів за Цельсієм, що стало найхолоднішою зареєстрованою температурою цього року. Очікується, що морозне арктичне повітря залишиться у Британії до кінця тижня. Метеобюро попередило про перебої у поїздках та відключення електроенергії у сільських районах на півночі.

Нестійка погода є результатом зіткнення між арктичними морськими повітряними масами та м'якшим атлантичним повітрям. За статистикою, у Великій Британії сніг у березні ймовірніший, ніж у грудні.

Аеропорт Брістоля та лондонський Гатвік були тимчасово закриті для прибирання снігу.

В Уельсі через сильний снігопад закрилися десятки шкіл.

Сильний снігопад також порушив деякі поїздки в Швеції у середу.

Близько дюжини рейсів було скасовано або затримано в аеропорту Стокгольма, оператор громадського транспорту Стокгольма SL заявив, що постраждали також деякі автобусні та залізничні перевезення.

Шведський метеорологічний і гідрологічний інститут випустив "жовте попередження", найнижче з трьох попереджень, у зв'язку з складною погодою в середу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО не виключає, що днями Бахмут може пасти

     • 1505654 переглядiв

    Литва продовжить надзвичайний стан на кордонах

     • 813397 переглядiв