ukenru
v-serednomu-za-prizov-zvilnyayut-vid-strokovoyi-sluzhbi-7-8-tis-osib

В середньому за призов звільняють від строкової служби 7-8 тис. осіб

 • 9745 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. В середньому під час призову від строкової служби військові комісії звільняють близько 7-8 тисяч осіб. Про це повідомив начальник відділу комплектування та призову - заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналом Генерального штабу Збройних сил України Валерій Дендебер під час брифінгу в Києві, передає кореспондент УНН.

"В середньому за призов десь близько 258-300 тисяч – це всі відстрочки, які передбачені нормами закону. Левова частка – це навчання. Близько 7-8 тисяч звільняється взагалі, з них близько 3 тисяч – за станом здоров'я, плюс категорія – які закінчили військові кафедри", - зазначив Дендебер.

За його словами, причинами для звільнення від строкової служби є: стан здоров'я, виконання обов’язків служби у військовому резерві, військова служба в інших державах до набуття громадянства України, позбавлення або обмеження волі, присвоєння офіцерського звання після навчання, смерть або інвалідизація рідних під час проходження військової служби.

При цьому він додав, що відстрочка від призову надається у випадку непрацездатності батьків, наявності неповнолітніх сестер і братів, дитини до 3-х років, двох і більше дітей, вагітності дружини.

Нагадаємо, відправлення призовників весняного призову до військ розпочнеться 8 квітня.

На військову строкову службу під час весняного призову планують призвати 780 призовників із міста Києва.

Українські Національні Новини

Суспільство