ukenru
v-sbu-zayavili-scho-chaus-sam-poprosivsya-do-nikh-i-narazi-yomu-nadayut-medichnu-dopomogu

В СБУ заявили, що Чаус сам попросився до них і наразі йому надають медичну допомогу

 • 27054 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Затриманому колишньому судді Миколі Чаусі наразі надають відповідну медичну допомогу. Про стан Чауса окремо проінформовано його дружину, повідомили УНН у прес-службі Служби безпеки України.

Цитата:

“Зважаючи на його фізичний і моральний стан після тривалого позбавлення волі, наразі йому надається необхідна медична допомога. Про це окремо поінформовано дружину пана Чауса, слідчі СБУ знаходяться в постійному контакті з його родичами”, - йдеться повідомленні.

Деталі

В СБУ зазначили, що наразі вживають необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення екссудді Чауса, позбавлення його волі та встановлення осіб, які це скоїли. У відомстві також наголосили на законності дій у справі з затриманням колишнього судді Миколи Чауса, спростувавши заяви про його викрадення. В СБУ нагадали, що з травня 2021 року здійснюють досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон. 

Зокрема, там звертають увагу, що вчора на гарячу лінію Служби безпеки звернулася особа, яка повідомила, що до однієї з селищних рад Вінницької області прибув чоловік, який представився Миколою Чаусом і попросив викликати саме співробітників СБУ.

Згодом слідчі СБ України отримали від Миколи Чауса дані, які свідчать про його викрадення, позбавлення волі та застосування до нього інших протизаконних дій. У зв’язку з відповідною заявою щодо пана Чауса вжито заходів для забезпечення його безпеки.

Нагадаємо

Як стало відомо зі ЗМІ, в п'ятницю, 30 липня, в поліцію подзвонив житель села Мазурівка Вінницької області, і повідомив, що в селі з'явилася людина на ім'я Чаус Микола Олексійович 1966 року народження. Чаус нібито підтвердив, що був викрадений невідомими особами і підтвердив, що є екс-суддею Дніпровського райсуду Києва.

Як повідомляв адвокат Чауса Олександр Вишневий, в Вінницьку область їздили детективи НАБУ для його затримання.

НАБУ закликало правоохоронців передати детективам підозрюваного Чауса. Однак, інформаційні видання повідомляли, що обвинуваченого Чауса перехопили співробітники Служби безпеки України. 

Офіційна заява СБУ щодо Чауса була оприлюднена тільки 31 липня після 14 години. 

Українські Національні Новини

Політика