v-sbu-pidtverdili-ogoloshennya-dubinskomu-pidozri-u-derzhavniy-zradi

Агент російського гру "Буратіно": в СБУ підтвердили оголошення Дубінському підозри у державній зраді

 • 120421 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. За матеріалами СБУ та ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф. Про це повідомляє СБУ, пише УНН.

УНН з власних джерел стало відомо, що йдеться про народного депутата Олександра Дубінського.

Цитата

«Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України. За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру)», - йдеться у повідомленні СБУ.

Деталі

Зазначається, що основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це її учасники отримували гроші від воєнної розвідки рф.

За наявними даними, фінансування мережі коштувало понад 10 млн американських доларів.

За даними СБУ, нардеп поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році. Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

Встановлено, що злочинна організація була створена заступником начальника російського гру володимиром алєксєєвим як агентурна мережа, що діяла в столиці України.

Операційним керівництвом ворожої групи з території рф займався його заступник – олексій савін.

За даними слідства, крім народного депутата до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за кордон. Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний «Птичка» і наразі переховується за кордоном. Зазначається, що Кулик публічно займався псевдоправовим «обґрунтуванням» фейків на користь кремля.

Підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник гру часів срср Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за держану зраду.

Доповнення

Наразі, на підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації – народному депутату – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського гру алєксєєву та мавіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам рф: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику.

Вирішується питання про обрання чинному народному депутату запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше

УНН із посиланням на власні джерела повідомляв, що нардепу Олександру Дубінському оголосили про підозру у державній зраді.

Як ми писали раніше, сьогодні в межах розслідування кримінального провадження про державну зраду у нардепа проводилися обшуки. Повідомлялося, що обшуки у нардепа проводять співробітники СБУ та ДБР. Тоді ж співрозмовник УНН додав, що нардеп «фігурує у справі про державну зраду».

Нагадаємо

10 листопада УНН повідомляв, що працівники ДБР завершили розслідування щодо народного депутата України, який підозрюється у службовому підробленні для виїзду за кордон. Як стало відомо УНН від джерел в правоохоронних органах, мова йде про нардепа Олександра Дубінського.

3 листопада Дубінському повідомили про нову підозру. Ідеться про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон.
6 листопада Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у незаконному переправленні осіб через кордон.

Як повідомляв УНН, обвинувачення у суді клопотало про обрання для нардепа Дубінського запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Єрмак з українською делегацією прибув до США: провів першу зустріч

     • 130238 переглядiв

    Екснардепа Іллю Киву заочно засудили до 14 років за держзраду

     • 71944 переглядiв

    У Токмаку чули три гучних вибухи у передмісті - Федоров

     • 97927 переглядiв

    Маршрутка зіткнулася з вантажівкою на Київщині: є травмовані

     • 170870 переглядiв