ukenru
v-rosiyi-koronavirus-postavili-do-odnogo-pereliku-z-vil-ta-chumoyu

В Росії коронавірус поставили до одного переліку з ВІЛ та чумою

 • 18035 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін підписав постанову, згідно з якою коронавірусна інфекція 2019-nCoV внесена до переліку захворювань, які становлять небезпеку для оточуючих. Відповідний документ опублікований в неділю на сайті уряду РФ, повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

"Перелік захворювань, які становлять небезпеку для оточуючих... доповнити пунктом 16 такого змісту: "16. В 34.2 коронавірусна інфекція (2019-nCoV)", - йдеться в постанові.

Цей перелік був складений в 2004 році і з тих пір залишався незмінним, включав в себе 15 видів захворювань. До числа таких були віднесені хвороба, що викликається вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), малярія, туберкульоз, сибірська виразка, холера і чума, а також ряд інших.

Нагадаємо, станом на ранок 2 лютого 2020 року, у світі зареєстровано 14 568 підтверджених лабораторно випадків нової коронавірусної інфекції (2019-нCoV), у тому числі 305 смертельних випадків.

Як повідомляв УНН, у китайському місті Ухань завершили будівництво першої з двох тимчасових спецлікарень для лікування коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика