ukenru
v-rayoni-tripoli-ponovilisya-zapekli-boyi

В районі Тріполі поновилися запеклі бої

 • 9638 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Прес-секретар штабу проведення операції "Буркан аль-Гадап" ( "Гнів вулкана") Мустафа аль-Меджі повідомив агентству "Анадолу", що сили Лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара задіяли проти захисників лівійської столиці важке озброєння, передає УНН.

Війська Уряду національної згоди (ПНС) наносять удари по силам Хафтара.

Меджі зазначив, що в результаті збройних зіткнень загинув один військовослужбовець армії ПНС. Прихильники Хафтара не вдається прорвати лінію оборони.

Підрозділи Лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара четвертого квітня почали наступ на Тріполі. Війська Хафтара штурмують столицю в основному з південного напрямку. Запеклі бої з озброєними формуваннями в Тріполі Уряду національної згоди Фаїза Сараджа тривають.

У відповідь сили Уряду національного примирення почали контрнаступ "Буркан аль-гадаба" ( "Гнів вулкана").

Після революції 17 лютого 2011 року Лівія вступила в смугу політичної нестабільності. В країні були сформовані відразу два уряди - Палата представників в місті Тобрук і Загальний національний конгрес в Тріполі. У підпорядкуванні обох урядів є збройні формування.

17 грудня 2015 року за посередництва ООН в Марокко було підписано політичну угоду, на підставі якого було створено Уряд національної згоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу